Benvolguts conciutadans i conciutadanes de la parròquia d’Ordino,

Des de la candidatura d’Acord mirem al futur amb il·lusió, conscients que els grans reptes que Andorra té per endavant només poden afrontar-se des de la negociació, el pacte i l’acord. És per això que, posant en valor una de les principals virtuts de la democràcia, els liberals i els socialdemòcrates de tot el país hem arribat a un acord per presentar candidatures parroquials conjuntes que sumin il·lusions i propostes compartides. Més enllà dels punts programàtics conjunts de país, a Ordino ens hem posat d’acord per treballar conjuntament, entre altres, en els següents aspectes:

 

Mobilitat

La desviació de la Massana és una reivindicació històrica de la parròquia d’Ordino. Es constata des de fa temps que la mobilitat en aquest tram és una de les preocupacions principals dels habitants de la parròquia. Els efectes no són únicament viaris i els estudis mostren que l’aglomeració de vehicles converteix el tram de la Massana i l’entrada a Ordino en una de les zones amb pitjor qualitat de l’aire d’Andorra. És per aquests motius que treballarem per a la construcció de la desviació de la Massana.

Transport públic

Un altre aspecte important de mobilitat es deriva de l’actual plantejament del transport públic al país. La deficient implantació d’un sistema tarifari integrat, els alts preus i la necessitat de transbordaments en les parròquies centrals són un desincentiu al seu ús. Aquest és més evident en parròquies altes com la nostra. Cal que els consellers ordinencs sumin acords al si del Consell General per tal de promoure mesures que reverteixin les limitacions actuals per guanyar en sostenibilitat i mobilitat, reduint contaminació i aglomeracions.

Patrimoni i cultura

La parròquia té diverses infraestructures històriques en desús. És necessari que, de manera urgent, el Govern, juntament amb el Comú, prengui el compromís de posar en valor l’hotel Casamanya, així com el patrimoni històric i cultural que representa Casa Rossell. En la mateixa línia, treballarem per a promoure una oferta lúdica que posi de relleu la importància del patrimoni i les tradicions autòctones per tornar a fer d’Ordino una parròquia culturalment activa. Pensem que això, juntament amb els atractius turístics vinculats a l’esport i la natura, pot ser un factor més per dinamitzar el teixit econòmic.

Formació

La presència del Centre de Tecnificació esportiva, així com de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) i el futur centre de promoció i difusió d’activitats turístiques i de muntanya (la Casa de la Muntanya) fan d’Ordino un lloc amb gran potencial per desenvolupar formacions vinculades amb els esports de muntanya. Per tal d’optimitzar la gestió dels recursos públics, proposem que es potenciï la parròquia com a centre referent en formació d’esports de muntanya, estudiant la unió entre l’EFPEM i la Formació Professional en activitats físiques, esportives i de lleure per tal d’oferir titulacions en àmbits de muntanya que complementin l’oferta laboral i turística de la parròquia.

 

Aquests són alguns dels nostres plantejaments. Si els compartiu us demanem que en aquestes eleccions us sumeu a l’acord al que hem arribat liberals i socialdemòcrates i voteu, a la circumscripció parroquial, la llista electoral de d’Acord.

Visca Andorra!