Benvolguts ciutadans i ciutadanes de Canillo,

Ens hem posat d’acord perquè considerem que Andorra necessita un canvi. Un canvi estructural de país que comenci per la forma de fer política. Això només és possible si la representació política al Consell General és suficientment representativa de la població d’Andorra i si estem oberts al consens i al diàleg. Conscients dels grans reptes que Andorra té per endavant, el Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra ens presentem amb la mateixa butlleta en aquestes eleccions a Canillo, sota el nom de d’Acord.

Des de la candidatura de d’Acord a Canillo, juntament amb el Pere, l’Antonio i el Thierry, volem que el nostre país prosperi des de la parròquia. Considerem que perquè això passi és necessària una democratització política, amb una reforma del sistema electoral, amb noves mesures de responsabilitat pública i amb negociacions més transparents i participatives amb la Unió Europea.

La parròquia de Canillo és una destinació turística amb un gran reconeixement, però és necessària una millora dels serveis bàsics, tant pels que viuen a la parròquia com pels que ens visiten. Més enllà dels punts programàtics conjunts de país, a Canillo ens hem posat d’acord en els següents aspectes:

 

Transport públic

Apostarem per un model de transport públic al servei de la qualitat de vida de la gent, de l’economia, de la funcionalitat dels nuclis urbans, que afavoreixi l’estalvi energètic i la qualitat de l’aire. Considerem que és bàsica una millora de la xarxa viària, especialment en trams com el del Tarter i millorar les connexions intra i interurbanes. Impulsarem també campanyes nacionals i parroquials de sensibilització i ús del transport públic.

Patrimoni i cultural

Amb l’objectiu que el nostre patrimoni natural i cultural esdevingui dinamitzador de turisme més enllà de la neu, iniciarem un estudi per a inventariar els béns que puguin ser susceptibles de reconeixement internacional al nostre territori. Aquesta proposta, juntament amb els atractius turístics vinculats a l’esport i la natura, pot ser un factor més per dinamitzar el teixit econòmic de la nostra parròquia.

Dinamització del sector primari

Canillo és la parròquia amb menys regeneració del sector primari. Aquest fet ens alerta i ens fa repensar el model actual. Considerem que el primer pas per trobar solucions en aquest sentit és crear una taula de treball amb els agents del sector primari. Ens plantegem també crear un escola de capacitació localitzada a la parròquia.

Transparència

Considerem que és bàsic que els representants al Consell General per la parròquia de Canillo es comprometin a establir mecanismes i canals de transparència que mantinguin en tot moment informats els canillencs i canillenques sobre l’activitat parlamentària. Per fer-ho, organitzarem reunions de poble periòdiques i crearem un sistema de consultes als i a les nostres representants al Consell General.

 

Aquestes són algunes de les nostres propostes per la parròquia. Si considereu, com nosaltres, que aquests punts són bàsics per a la millora del país us demanem que ens feu confiança i que el set d’abril voteu d’Acord a Canillo.

Visca Canillo i visca Andorra!